دلایل کسب گواهی DBA

دلایل کسب گواهی دوره DBA

دلایل زیادی برای کسب گواهی DBA وجود دارد. از جمله این دلایل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

• رضایت شخصی
  • ارتقا سطح سواد و دانش
  • گسترش ارتباطات
  • کسب مدارک تحصیلی عالی
  • احتیاج به آن در کسب و کار و حرفه

البته مهم تر از دلایل بالا، کسب گواهی DBA به شما کمک می‌کند که در شغل و حرفه خود پیشرفت کنید. در نتیجه باید مطمئن شوید که دوره DBA (چه بصورت برگزاری آنلاین و غیرحضوری و یا بصورت حضوری و در دانشکده‌ها) در راستای کسب موقعیت‌های شغلی و یا ارتقا در آنها به شما کمک می‌کند.

علاوه بر آن، بدلیل اینکه در دوره DBA مشکلات واقعی کسب و کار از منظر تئوری بررسی می‌شوند، گواهی آن در دنیای رقابتی امروز و اقتصاد جهانی امروزه، ارزش خوبی دارد.

در واقع DBA به سرعت در حال تبدیل شدن به گواهی است که در فضای کسب و کار افراد را از یکدیگر متمایز می‌کند.

به همین دلیل است که کار فرمایان به کسانی که DBA دارند، توجه بیشتری می‌کنند و به آنها به دید افرادی با مهارت‌های بالا از قبیل قدرت رهبری، روابط و تخصص در تکنولوژی، نگاه می‌کنند. همچنین آنها را به عنوان افرادی با قابلیت تصمیم‌گیری و حل مسائل دنیای واقعی نیز در نظر می‌گیرند.

واضح است که DBA یک گواهی گسترده با تاثیرات بالا در کسب و کار و قابلیت های نامحدود است. به گفته مدیر برگزاری دوره DBA دانشگاه فرانکلین: “موقعیت‌ّهای شغلی زیادی با کسب مدرک DBA قابل دسترسی می‌باشند. بدلیل اینکه DBA به دانش‌آموختگان مهارت‌های پژوهش و قابلیت طرح سوال و حل آن را می‌دهد، سطح این افراد را در حوزه کاریشان افزایش می‌دهد. از مدیران سطح بالا در حوزه های مالی، بازاریابی، آموزش و سایر حوزه‌ها تا مدیرعامل یک سازمان، DBA عملکرد این افراد را در نقشی که در سازمان یا شرکت دارند، افزایش می‌دهد “.

برای دانش آموختگان دوره DBA موقعیت‌ّهای شغلی زیر پیشنهاد شده است:

۱- مدیر اجرایی سطح اول: مدیرعامل، مدیر ارشد اطلاعات، مدیر ارشد فناوری، مدیر ارشد مالی و مدیر ارشد بازاریابی. این افراد در رهبری بخش‌های مختلف سازمان و برنامه ریزی استراتژیک نقش بسزایی دارند.

۲- مشاور: به مشاوران برای ارزیابی مشکلات، چالش‌ها یا فرصت‌ها و همچنین پیاده سازی برنامه های اقدامات استراتژیک برای تنظیم اهداف و نتایج کاری هزینه پرداخت می‌شود.

۳- تحلیلگر: تحلیلگران نقاط قوت، نقاط ضعف و فرصت ها را بررسی می کنند و توصیه ها و راه حل هایی را برای کمک به سازمان ها به منظور بهبود عملکرد و به دست آوردن مزیت رقابتی ارائه دهند.

۴- مدیریت سازمانی: این متخصصان مسئول دستیابی به اهداف سازمانی هستند و به شکل خلاقانه منابع انسانی و سرمایه‌های سازمان را به جهت رسیدن به نتایج بهتر هماهنگ می‌کنند.

۵- مدرس دانشکده‌ها: اعضای هیئت علمی برنامه‌ریزی و پیاده‌سازی برنامه‌های درسی، تدریس و ارزیابی دانشجویان به جهت افزایش دانش و مهارت آنها در یک موضوع خاص را انجام می‌دهند.

برای این عناوین شغلی و یا سایر عناوین شغلی، گواهی DBA می‌تواند در میان دارندگان گواهی MBA، باعث گسترش موقعیت شغلی و ارتقا آن شوند.

برای مطالعه بیشتر:

تفاوت های دوره DBA و PHD