سیستم مدیریت یادگیری چیست؟

سیستم مدیریت یادگیری

سیستم مدیریت یادگیری یا سیستم مدیریت دروس (Learning Management System) که به اختصار LMS نامیده می‌شود، یک نرم افزار و برنامه عموما تحت وب می‌باشد که مدیریت، مستندسازی، پیگیری، گزارش‌گیری و ارائه دوره‌های تحصیلی و برنامه‌های آموزشی را انجام می‌دهد. این نرم افزار به مدرس این امکان را می‌دهد که محتویات دوره آموزشی را هر چه آسان‌تر در اختیار شرکت کنندگان و دانشجویان قرار دهد، کوئیزها، تست‌ها و امتحانات غیرحضوری یا حضوری (بصورت آنلاین سر کلاس) را برگزار کند، تکالیف مربوط به دروس را در یک سیستم تحت وب به دانشجویان تخصیص دهد، وضعیت دانشجویان را پیگیری کند و به سایر امکانات از این قبیل در یک سیستم بر مبنای اینترنت دسترسی داشته باشد.

سیستم مدیریت یادگیری برای ارائه محتویات آموزشی به دانشجویان طراحی شده است، اما این سیستم این قابلیت را دارد تا کلاس‌ها و دوره‌ها را بطور کاملا غیر حضوری، آنلاین و از راه دور برگزار کند.

علاوه بر این امکانات، سیستم مدیریت یادگیری فقط برای برگزاری دوره‌های آموزشی نیست. این سیستم در برخی سازمان‌‌ها و موسسات به عنوان سیستم مدیریت عملکرد کارکنان استفاده می‌شود. سیستم مدیریت عملکرد کارکنان یا سیستم ارزیابی عملکرد کارکنان سازمان، شامل ارزیابی عملکرد افراد درون سازمان، مدیریت شایستگی، تحلیل شکاف بین مهارت افراد، برنامه ریزی موفقیت سازمان و ارزیابی چندوجهی (ارزیابی ۳۶۰ درجه) می‌باشد.

اولین سیستم مدیریت یادگیری توسط شبکه یادگیری از راه دور NKI کشور نروژ در سال ۱۹۹۱ که EKKO نام‌گذاری شد، معرفی شد.

درحال حاضر بیش از ۹۶.۸ میلیون کاربر در دنیا از سیستم مدیریت یادگیری استفاده می‌کنند.