گزارش بازدید از نیروگاه توپراش شهر استانبول (10 آذر 96)

درباره توپراش

توپراش از شرکتهای معروف نفت و گاز در ترکیه‌ است، که در زمینه پالایش نفت خام و گاز طبیعی، تولید بنزین،ال‌پی‌جی، سوخت هواپیما و محصولات پتروشیمی فعالیت می‌نماید. این شرکت دارای چهار پالایشگاه می باشد که در مجموع سالانه حدود ۲۸.۱ میلیون تن نفت خام را پالایش می نماید.

شرکت توپراش در سال ۱۹۸۳ توسط دولت ترکیه راه‌اندازی شد و در حال حاضر تنها پالایشگر نفت در کشور ترکیه به‌شمار می‌آید. اکثریت سهام این شرکت هم‌اکنون متعلق به خانواده کوچ می‌باشد، که از طریق شرکت کوچ هولدینگ بر آن مدیریت می‌نمایند.

دفتر مرکزی این شرکت در شهر کورفز، استان قوجاایلی، ترکیه قرار دارد و بخشی از سهام آن در بازار بورس استانبول معامله می‌شود.

نفت و گاز

www.tupras.com.tr

وب‌گاه

گزارش بازدید

بازدید از پالایشگاه توپراش شهر استانبول به همت مرکز تحقیقات سیاستهای انرژی دانشگاه بوگازیچی و موسسه پژوهش در مدیریت و برنامه ریزی دانشگاه تهران در تاریخ ۱۰ آذر ۱۳۹۶ به انجام رسید. در این بازدید جمعی از متخصصین و دانشجویان حوزه های انرژی و محیط زیست از کشورهای ایران و ترکیه حضور داشتند که از نزدیک با ساز و کار اجرایی پالایشگاه آشنا شده و با مهندسان این مجموعه به گفت و گو پرداختند. حضور افرادی همچون جناب آقای دکتر شاهینی رییس پژوهش و فناوری سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، آقای مهندس خطاطی و آقای مهندس میرزایی از مدیران شرکت بهینه­سازی سازی مصرف سوخت، بر اغنای این بازدید افزود.

این بازدید، پس از طی مسافت حدود ۱۰۰ کیلومتر از مرکز شهر استانبول به سمت شرق این شهر و در محل پالایشگاه مرکزی توپراش انجام شد. آقای مهندس احمت جمیل کاراغوز از مدیران تولید این کمپانی در این بازدید گروه را همراهی کردند. ایشان پس از معرفی اجمالی از پالایشگاه توپراش و ارائه آمار و ارقام پیرامون میزان تولید و گردش مالی این پالایشگاه به پرسش­های شرکت کنندگان پاسخ دادند.

بازدید کنندگان، پس از آن، به بازدید میدانی از بخش­های مختلف پالایشگاه از جمله واحد سولفورزدایی، واحد تنظیم اکتان،  برج های تقطیر، برج های باز فرآوری و واحدهای تصفیه و شیرین سازی آب پرداختند.

در نهایت نیز بازدیدکنندگان از ساختمان مرکزی کنترل پالایشگاه که به عنوان قلب مجموعه یاد می شود بازدید نمودند. اخذ استاندارد LEED[1] توسط ساختمان مرکزی کنترل پالایشگاه  توپراش و طراحی منحصر به فرد آن، از نکات تحسین برانگیز این پالایشگاه محسوب می شود.

[1] Leadership in Energy and Environmental Design