انتشار کتاب «تجزیه و تحلیل مقادیر ویژه با استفاده از R» توسط ناشر بین المللی

کتاب تجزیه و تحلیل مقادیر ویژه از سری کتاب های متون پیشرفته در اقتصادسنجی توسط ناشر بین المللی Palgrave Macmillan UK در سال  2018 و در 149 صفحه به چاپ رسید. دکتر حسین حسنی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و استاد همکار موسسه پژوهش در مدیریت و برنامه ریزی انرژی دانشگاه تهران که در زمینه روش های نوین در تحلیل سری های زمانی بنام روش Singular Spectrum Analysis موسوم به تجزیه و تحلیل مقادیر ویژه متخصص و خبره هستند، با همکاری دکتر رحیم محمودوند این کتاب را تدوین کرده و توسط ناشر بین المللی منتشر شد. همچنین دکتر حسین حسنی مدیریت بخش فناوری اطلاعات و آمار سازمان اوپک را بر عهده دارند.

این کتاب مقدمه وسیعی را برای جنبه های محاسباتی از تجزیه و تحلیل مقادیر ویژه (SSA) ارائه می دهد که یک روش غیر پارامتریک است و نیازی به پیش فرض های پیشین مانند ایستایی، عادی یا خطی بودن سری ندارد. این کتاب منحصر به فرد است زیرا نه تنها جنبه های نظری SSA را مشخص می کند، بلکه یک راهنمای جامع را فراهم می کند که کاربران را قادر می سازد تا این تئوری را با استفاده از نرم افزار R یاد بگیرند. علاوه بر این، کاربر را با برنامه نویسی گام به گام و راهنمایی برای کاربرد عملی تکنیک SSA برای تجزیه و تحلیل پایگاه داده های سری زمانی با استفاده از R آماده می کند. دو فصل اول این کتاب درباره مفاهیم پایه SSA یک بعدی و چند متغیره و پیاده سازی آنها در محیط R می باشد. فصل های بعدی کتاب در مورد برنامه های SSA برای تغییر نقطه تشخیص، نسبت داده های از دست رفته داده، صاف کردن و فیلتر کردن بحث می کند. این کتاب برای محققان، اساتید، دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری و علاقه مندانی که مایل به ارتقای دانش خود در حوزه تجزیه و تحلیل سری های زمانی هستند و یا می خواهند به سرعت مکانیزم های اصلی SSA را یاد بگیرند، مناسب می باشد.